Covid19-forholdsregler i Kolt Kirke

Kolt Kirke genåbnede 18. maj 2020

Opdateret oktober 2020
Danmark må indstille sig på, at coronakrisen ikke er overstået. Det gælder også i Folkekirken, herunder Kolt Kirke, hvor vi stadig af sikkerhedshensyn er underlagt en række restriktioner, der betyder meget for livet i sognet. Du kan læse Folkekirkens opslag vedrørende de seneste stramninger HER

I Kolt Kirke holder vi gudstjenester som annonceret i LokalAvisen, her på hjemmesiden og FaceBook samt ved opslag og på flyers.

MUNDBIND:
Siden 26. oktober er der krav om, at man benytter mundbind, når man går ind i kirken og til man sidder på sin plads.

HÅNDSPRIT:
Når man kommer ind i kirken, vil der i våbenhuset være adgang til håndsprit, som man bedes benytte sig af. Vi beder om, at man går direkte ind i kirken og sætter sig, således at vi undgår, at nogen opholder sig i våbenhus eller kirkens midtergang.

Der vil stadig være deltagerbegrænsninger i forbindelse med gudstjenester og kirkelige handlinger således, at der kun må være 30 i kirkerummet og 5 i våbenhuset. Dog tillader vi 40 til dåb, vielse og bisættelse, hvor mange i forvejen er en gruppe, som omgås hinanden.

Aftandskravene bliver løbende justeret i henhold til gældende bestemmelser. De skal overholdes, men er man i nær familie med hinanden, kan man naturligvis sætte sig sammen med behørig afstand – 2 meter – til de øvrige kirkegængere.

Gudstjenesterne vil have karakter af kortere andagter, med 3-4 salmer, bønner, evangelielæsning, prædiken og velsignelse.

Evt. barnedåb vil blive afholdt inden eller efter gudstjenesten, så vi holder os til det tilladte antal deltagere i kirken.

Desværre kan hverken præster eller personale give hånd – hverken til velkomst eller afsked – men så må vi nøjes med øjenkontakt og et smil i stedet, hvilket jo heller ikke er så ringe endda.

Vi har desværre heller ikke mulighed for at afholde arrangementer i vores sognegård herunder mindesammenkomster – igen af hensyn til alles sikkerhed.

Vi glæder os meget til at se jer igen og fejre gudstjeneste sammen med jer – også selvom det bliver under lidt skrabede forhold.

På gensyn i Kolt Kirke!

Menighedsråd, personale og præster ved Kolt Kirke

___

Hold øje med kalenderen på hjemmesiden, eller følg med på vores facebook-side for yderligere information.